AED merk Philips


AED van Philips

Het AED merk Philips genereert 42% van haar totale omzet in de gezondheidszorg. Daarnaast is Philips AED wereldwijd een van de meest verkochte en toonaangevende merken op het gebied van AED’s. Het merk wordt veel gekozen door instanties, sportverenigingen en bedrijven. Verder worden de producten van Philips ook veel in ziekenhuizen gebruikt.

Geschiedenis van Philips

De start van de geschiedenis van Philips is meer dan een eeuw geleden. Door de eeuw heen heeft Philips meer dan 450 producten en diensten ontwikkelt, waaronder de AED’s. De zogenoemde Philips Heartstart Hs1 AED en de Philips Heartstart Frx AED. Philips streven is om kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen van een betere zorg, maar tegen lagere kosten. Hierdoor zijn de producten voor iedereen betaalbaar. Op het moment zijn er ruim 37000 mensen in dienst van Philips. De medewerkers zitten over ruim 100 landen verspreid.

De AED’s van Philips

Philips is met ruim 300.000 verkochte aed's marktleider op het gebied van defibrillators. De HS-1 was de eerste aed op de markt die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik door een niet professionele hulpverlener. Philips is er in geslaagd om met de HS-1 een eenvoudige, intuïtieve en betaalbare aed op de markt te brengen.

Philips Heartstart HS1 AED

De Philips Heartstart HS1 AED weegt 1,5 kg, is compact en ligt door de vorm stevig in de hand. “Onder de motorkap” is de AED uitgerust met beproefde SMART-analyse technologie van Philips die ervoor zorgt dat de schok altijd juist en bifasisch wordt afgegeven. Deze technologie is zeer effectief voorkomt een te zware belasting van het hart. Voor het reanimeren van kinderen en baby’s kan de Philips HS-1 uitgerust worden met een speciale kinderelektroden.

Vervangingstermijn batterij en elektroden Heartstart HS1

De batterij van de Philips HS-1 gaat 4 jaar mee en kan tot 200 schokken afgeven. De aed elektrode moet om de 2 jaar vervangen worden. Dagelijks voert de Philips HS-1 een uitgebreide zelftest uit, eventuele storingen of problemen geeft deze aed duidelijk auditief en visueel aan.

Philips Heartstart FrX AED

De Philips Heartstart FrX AED beschikt over realtime, stapsgewijze spraakopdrachten die op uw acties worden afgestemd, en een hoorbare metronoom en reanimatiebegeleiding helpen de hulpverlener. Vooraf aangesloten SMART Pads II kunnen worden gebruikt voor zowel volwassenen als kinderen. Wanneer u een baby of kind behandelt, hoeft u alleen maar de optionele baby-/kindsleutel in te steken en de FRx AED past de instructies en therapie aan.

Vervangingstermijn batterij en elektroden FrX AED

Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd, is de FRx eenvoudig te onderhouden. Het voert een reeks automatische zelftests uit, dagelijks, wekelijks en maandelijks om de gereedheid van de pad te controleren en de functionaliteit en kalibratie van circuits en systemen te verifiëren. Het kan tot vier jaar duren tussen batterijvervangingen. De Philips heartstart frx elektroden moet na 2 jaar worden vervangen.

Verschil Heartstart HS1 en Heartstart FrX AED

Beide AED’s beschikken over het FDA en CE keurmerk. Oftewel kwalitatief doen de Philips AED’s niet aan elkaar onder. Heet grootse verschil is de gebruiksvriendelijkheid voor kinderreanimatie. Bij de Heartstart Hs1 heeft u aparte kinderelektroden nodig. Hierdoor kan u kostbare tijd verliezen. Dit is niet het geval bij de FrX AED. Deze is direct geschikt voor kinderreanimatie. Daarbij is de FrX AED in aanschaf duurder. Belangrijk is goed naar uw persoonlijke situatie te kijken en de AED hier op af te stemmen.

AED keurmerk en training

Philips is, net zoals Physio Control één van de AED merken die over zowel het FDA al CE keurmerk beschikt. U kunt het beste een AED kopen die over deze beide keurmerken beschikt, want dan weet u zeker dat de kwaliteit is gewaarborgd. Verder adviseren wij altijd een AED cursus te volgen, zodat u bekent raakt met het apparaat. Het is namelijk zeer moeilijk om in een crisissituatie juist te handelen. Dus wanneer het slachtoffer een hartstilstand heeft is het van groot belang dat u rustig blijft en weet wat u moet doen. Train altijd met de AED die u zelf ook heeft. Kiest u ervoor om geen cursus te volgen koop? dan altijd een volautomatische AED.

Welke AED merken beschikken nog meer over beide keurmerken?

Zoals eerder gezegd zijn er naast Philips nog meer AED merken die over beide keurmerken beschikken. Dat houdt dus in dat deze AED merken net zo betrouwbaar zijn als het eerder genoemde AED merk. Zijn er dan helemaal geen verschillen? Jawel de verschillen zitten voornamelijk in de bediening en de verschillende opties. De ene AED, zoals de Defibtech Lifeline View, heeft een LCD scherm. Hiermee wordt de AED bediener extra ondersteunt. Een ander merk heeft, maar een soort elektroden, waardoor er dus geen aparte kinderelektroden nodig zijn. Een ander merk beschikt weer over een Wifi verbinding, waardoor de AED tegen diefstal is beschermd. En dan heb je ook nog de IP waarde. Oftewel er is zeer veel keus.

AED in de buurt?

Heeft u nog geen AED in de buurt neem dan contact met ons op en wij helpen u de buurt hardveiliger te maken. Daarnaast is het verstandig om de AED altijd aan te melden bij HartslagNu. Hiermee helpt u niet alleen u zelf maar ook uw medemens. De enige voorwaarde die gesteld wordt is dat de AED buiten komt te hangen. Wanneer u de AED buiten hangt worden de inzetkosten van de AED altijd vergoed. Dus u wordt er alleen maar beter van.

Bewaaradvies AED

Als laatste is het zeer belangrijk dat u de AED uit de zon houdt en beschermt tegen extreme kou. Daarom raden wij u aan de AED in een geschikte kast te bewaren. Het is een elektrisch apparaat wat kwetsbaar is voor weersinvloeden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Is een werkplek huren duur?

AED merk Zoll